Les dolçors vermelles de la Ribera

Benissanet i Miravet

Dades tècniques

Dades tècniques

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram
Compartició en email

Informació de la ruta

Descripció de la ruta

Aquests havien estat els dominis de l’orde militar del Temple de Jerusalem. L’imponent castell de Miravet, el més importat dels templers a Occident, recorda l’extraordinari poder que van arribar a tenir aquests monjos guerrers. Ara, però, aquests són els dominis de les famoses cireres de Miravet i els préssecs i nectarines de Benissanet. Aproximadament un 40% de les cireres que es produeixen a Catalunya provenen de Miravet. Al juny s’hi celebra una fira dedicada aquesta irresistible fruita dolça, amb venda de les millors collites i tastos de postres i dolços elaborats amb receptes tradicionals i de nous cuiners. A Benissanet hi destaca el conreu de la varietat de préssec alberge, primerenc i de molta qualitat. La pell és d’un color roig viu, com si no volgués ser menys que les seves veïnes, les cireres. La seva carn és groga, amb una polpa molt sucosa i dolça deguda a l’elevat contingut de sucre. Des d’aquests camps, els pagesos de la Ribera contribueix a fer del món, un lloc una mica més dolç.

L’itinerari surt de la plaça Catalunya de Benissanet, pel carrer de Móra, el camí vell de Móra, també conegut com el camí de les Sénies. Més endavant, l’itinerari gira 90o a l’esquerra i puja en direcció a la muntanya. Cal parar molta atenció a l’hora de travessar la carretera T-324. Se segueix amunt, fins a la falda de la serra. Les vistes sobre els Plans i els conreus, són magnífiques. L’itinerari gira en direcció sud-oest i, més endavant, acaba girant al sud-est per anar a trobar el camí de la Bassa Nova i recuperar la direcció oest. Es puja un petit coll entre bosc i conreus (la part més exigent de la ruta) i, al cap de poc es gira en direcció sud-est, per baixar fins a arribar a Miravet.

Es travessa la part baixa del poble i se surt a la plaça de l’Arenal, davant el majestuós Ebre, que en aquest punt gira per anar a llepar les cases de Miravet. Aquest és, amb seguretat, un dels punts més emblemàtics de la Ribera d’Ebre. Es continua pel camí de les Illetes per anar a sortir al raval dels Canterers. Se segueix la carretera en direcció a Benissanet i, amb molta precaució es gira a l’esquerra per agafar el camí dels Aubals. Es gira ràpidament a la dreta en el primer encreuament i es continua en direcció nord-est. Es creua el barranc del Lligallo i després es gira a l‘esquerra per anar a sortir novament al camí de la Bassa Nova. Només cal seguir-lo per arribar, primer a la carretera i, de seguida, a Benissanet.

Mapa i tracks

Tracks

Mapa recomanat

Recomanacions

Itinerari circular amb sortida i arribada al poble de Benissanet. Tot i el poc desnivell, alguna pujada pot resultar pesada per infants i persones poc acostumades. Es combinen camins asfaltats amb algun tram de terra. L’itinerari no està senyalitzat però sí georeferenciat per poder-lo seguir en el mòbil o amb un GPS.

Per poder seguir correctament l’itinerari, cal descarregar el track. Només està senyalitzat la part de l’itinerari que coincideix amb el Camí de l’Ebre.

Galeria d'imatges